שלום לכולם! קוראים לי גילי איתן ובחיבור זה אכתוב מדוע לדעתי לרוב נשים בוחרות מקצועות הומניסטיים. אז ראשית, חשוב לי להציג את עצמי כראוי אני גילי, העולה לכיתה יא, אני תלמידת חמש יחידות באנגלית, במתמטיקה, בפיזיקה ובכימיה. אני לומדת בכיתת מצוינות בבית ספר אורט ביאליק. כפי שניתן לראות אני תלמידה שבחרה בלימודים הראליים וחשוב לציין שאני מעדיפה את התחום הראלי מאשר ההומני. עם זאת, אני בטוחה שלא אבחר בתחום המחשבים או בתחום המדעים. טוב...זאת הייתה הדעה שלי לפני שקראתי את הספר "הלביאה הלוחמת", הספר הזה לא עסק בבחירת מקצוע אבל כן ערער את דעתי בנושא .לפני הספר ראיתי את תחום המחשבים והמדע מלא יותר מאשר תחום ממש משעמם אין בו כמעט קשר אנושי, למעט חברים לעבודה. בנוסף, לא חשבתי שבעבודה המשרדית הזאת תהיה שליחות ובקיצור ראיתי בעבודות כאלה כעבודות בלי רגש. חשוב לציין שטרם בחרתי מקצוע או את התחום שארצה לעסוק בו בעתיד. יכול להיות שתראו אותי בוגרת לימודי הוראה או בוגרת לימודי מדעי המחשב אבל דבר אחד בטוח שדעתי השתנתה אני כבר לא רואה את העבודה המשרדית ככזאת משעממת. הספר חשף אותי לצד אחר של התחום הזה. אספר על חלק מהספר, זה שקשור לחיבור, מסופר על משהי שהייתה ביחידה של 8200 והיא עשתה תארים בגיל מוקדם ומתחילה לעבוד בחברת אחזקות בין הטובות בעולם. הספר מתאר את השגרה שלה בעבודה ומה תכל'ס היא עושה. לדוגמה עריכת דוחות להצעת רעיונות לקידום עסק מסוים ופגישות שבהן צריך להביא רעיונות יצירתיים ולשכנע שמדובר ברעיונות טובים. זאת אומרת, שאם לפני כן חשבתי שאין הרבה קשר אנושי, אם חשבתי שאין רגש... טעיתי. לשכנע אנשים לבחור ברעיונות שלך שאת מאמינה בהם זה מאתגר ומאפשר להוציא את היכולות החברתיות לידי ביטוי. בספר לא כתוב דבר על התחום המדעי אבל אני בטוחה שאם הייתי יודעת יותר על התחום הייתי משנה את דעתי לגבי התחום המדעי. מה שמביא אותי למסקנה הבאה: אני חושבת שהבורות בעניין שגרת היום של בעלי מקצוע מדעי מובילה נשים לא לבחור במקצועות כאלה. כנראה שנשים מחפשות יותר את הקשר אנושי את השליחות ובעיקר את הרגש והעניין. דבר נוסף הוא שמקצועות כמו מדעים ומחשבים עלולים להיחשב כמקצועות יותר גברים ועצם העובדה שגברים מועסקים יותר בחברות הייטק מאשר נשים וישנם פערי שכר (לגברים שכר גבוהה יותר באותה המשרה ובאותו מקום עבודה) מחזקת את התפיסה שמדובר במקצוע גברי. אז הפתרונות שאני מציעה הם: 1. שכר- שכר שווה לכל עובד שנמצע באותו מקום ומעמד במקום עבודתו.. 2. חשיפה- חשיפה בגיל צעיר למקומות עבודה שונים מטעם בתי הספר ומספר התנסויות בתחום.
3. שליחות - אם דיברתי שאין שליחות בעבודות כאלה אז אני חושבת שאם מדען ילך יראה את המטופלים שלהם רוצה לעזור, הוא ירגיש את תחושת השליחות ואף יהיה יותר מסור לעבודתו.
4. קשר אנושי - בעבודות האלה יהיה קשר אנושי כך בעלי מקצוע יתייעצו עם בעלי מקצוע משיק לדוגמה שמדען ילך ויתייעץ עם רופאים ואולי דרך הטיפול שלהם תוביל למציאה פתרון לבעיה תרופתית שתהיה מהירה יותר ופחות סיכון למטופל.
Comments